Kan du være mere produktiv, selvom du holder flere pauser? Det spørgsmål findes der selvfølgelig ikke noget endegyldigt svar på. Vi lever dog i en tid, hvor vi sidder rigtig meget ned, og vi sidder især meget foran computerskærmen.

 

De fleste kan hurtigt blive enige om, at den menneskelige natur ikke er skabt til at sidde og glo 8 timer ind i en skærm. Alligevel er dette tilfældet for rigtig mange ude på arbejdspladserne. Dette kan både hæmme vores sundhed og effektivitet. Derfor er det meget populært, at man tager på en gåtur eller flere i arbejdstiden.

 

Er du på en arbejdsplads, hvor tiden er knap, er det en fordel, hvis du kan argumentere for, hvorfor det er en god idé, at du tager dine kollegaer med på en gåtur flere gange om dagen.

 

Man har svært ved at tale imod sådan en aktivitet, hvis man argumentere for, at det er godt for ens sundhed. Derudover kan det medvirke til at man arbejder mere effektivt foran computeren, men det kan altså også gavne kreativiteten. Dette er en egenskab, der også kan blive hæmmet af mange systemer, hvor man glemmer alle de muligheder man egentlig har foran skærmen. Tager man en gåtur, kan man sagtens bruge noget af tiden på at tænke over, hvordan man kan arbejde smartere med det man nu sidder og laver.

 

Ens koncentration og fokus daler, når man sidder med det samme for længe. Gåturen får dine tanker væk fra den anden verden, man kan dykke ned i, når man sidder selv foran skærmen. Tag dine kollegaer med og få opfyldt dine sociale behov og styrk fællesskabet på arbejdspladsen. I sidste ende kan det være med til at nedbringe sygefraværet, og det vil din chef sikkert også sætte pris på.

 

På nogle arbejdspladser opfordrer de sågar til, at man tager ud at gå minimum en gang om dagen. Man kan eksempelvis støtte hinanden med skridttællere, som de fleste efterhånden har på deres mobiltelefoner eller deres smartwatch. Så kan man sætte nogle forskellige mål, hvor mange prøver at nå de anbefalede 10.000 skridt om dagen. Vil du tage denne udfordring et skridt videre, kunne du motivere dine medarbejdere med vandrestave på arbejdspladsen. Hvis du tager et par vandrestave med ud på gåturen, er der større chance for, at det ikke bare bliver en lille gåtur på 10 minutter, men der udvikler sig til, at du får pulsen lidt højere op, og du fokuserer mere på din gang, end du ellers ville have gjort.

 

 

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *