Vidste du, at omkring 80% af befolkningen i Danmark ofte oplever smerter i ryggen? Det kan der være mange forskellige årsager til, men det handler typisk om dårlig kropsholdning, diskusprolaps, overbelastning eller andet. Det kan være meget individuelt hvor alvorligt det er, men fælles for dem er at det kan udvikle sig i en negativ retning jo længere der går. Hvis du gerne vil gå dine rygproblemer i møde i ordentlig tid, så kan du med fordel få en MR scanning af ryggen.

Hvad kan en MR scanning af ryggen fortælle?

Det er faktisk enormt svært at diagnosticere problemer med ryggen, og der skal ofte en MR scanning til. En MR scanning kan give et komplet billede af hvad end udfordringer ryggen måtte have. På den måde, så kan man finde ud af, hvor og hvordan man skal tage fat på problemerne. Hvis du er bekymret for din rygsmerter, og bliver mere og mere utryg, så kan du med fordel få en MR scanning for at få konstateret hvad der er galt.

Er en MR scanning gratis?

Hvis du vælger at gå til læge med dine rygproblemer, så kan de henvise dig til en MR scanning, og du vil der få den gratis. Desværre, så har læger tendens til ikke at tage rygproblemer specielt seriøst, og du vil formentlig bare få nogen øvelser du kan lave derhjemme. Det løser dog sjældent andre problemer end dårlig kropsholdning. Du kan derfor med fordel opsøge en privat klinik, som lynhurtigt kan give dig afklaring på dine problemer og bekymringer. Du kan også få tilskud af sygesikring Danmark, så det ikke bliver en uoverkommelig udgift. Husk altid, at alt hvad der relaterer sig til ens helbred, er en investering, og ikke en sur udgift!

Er MR scanninger ubehagelige?

En MR scanning er en hurtig og smertefri proces. Du ligger på en briks, som kører ind og ud af en scanner. Der er derfor intet der rør dig. Hvis du har tendens til ubehag i små rum, så kan det dog godt være en lidt træng oplevelse. Det er personalet der betjener MR scannere heldigvis vant til, så du skal blot fortælle dem at du er nervøs. Du kan eventuelt få noget beroligende, så det ikke kommer til at gå dig på. Så skal du faktisk bare lægge dig ned og slappe af. Mange patienter har taget sig en lille morfar mens de blev scannet, og det er ikke noget at være flov over!

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *