Oplever du muskelsmerter efter at have arbejdet hjemme under nedlukningen? Kontorets ergonomiske møbler er blevet erstattet af de vilkår vi har i hjemmet, og det har konsekvenser for vores sundhed. En massagepistol kan være det redskab der skal til for, at din hverdag under nedlukningen bliver forbedret.

Massagepistolens fordele

Muskelsmerter og spændinger er nogle af de vilkår, der er ved at arbejde stillesiddende. Smerter i skuldre og ryg er ubehagelige, og spændinger kan lede til anfald af hovedpine. En massagepistol kan anvendes til at lindre disse. Den kan løsne de opspændte muskler, samt medvirke til øget blodtilførsel til de ramte områder. Massagepistolen har flere forskellige massagehoveder, så den kan tilrettelægges dine behov.

Er du interesseret i at få din egen massagepistol, så klik her.

Helbredet i fokus

I en tid hvor mange arbejder hjemmefra, er det vigtigt at være opmærksom på de signaler vores kroppe sender. Om det er smerter, ømhed eller spændinger, er det vigtigt at du tager hensyn til dit helbred. Rammes man af symptomerne på en hverdag der er blevet for stillesiddende, er det vigtigt at reagere på det.

Et forslag kan være, at man i løbet af en arbejdsdag skaber variation i de positioner man arbejder i. Skift mellem at arbejde ved spisebordet, ved stuebordet eller køkkenbordet. Stå op, når du tager et opkald. Arbejder du på en stationær computer, kan du med fordel overveje, om der er mulighed for at dreje skærmen sådan at du har udsyn til forskellige dele af rummet.

Læg gerne pauser ind, hvor du laver nogle fysiske øvelser. Brug et par minutter på at strække ud, eller lav noget let styrketræning.

Husk den mentale sundhed

Vores mentale velvære spiller også en rolle, når vi vil opretholde et sundt arbejdsliv under nedlukningen. Man kan hurtigt blive kulret af at have hele sin hverdag det samme sted, hvilket vi alle efterhånden er godt bekendte med. Et tip til at holde din hjerne sund og rask, er at strukturere din dag således, at der er tydelige skel mellem arbejde og fritid. Om du tager noget bestemt tøj på eller hører noget bestemt musik er underordnet, så længe der er nogle håndgribelige markører at forholde sig til. Gåture i den friske luft er særdeles effektive til at bekæmpe negative tanker og følelser. Så længe du er opmærksom på dig selv, din krop og dine følelser, skal du nok komme helskindet igennem det.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *