80% af alle os danskere vil på et tidspunkt prøve at have ondt i ryggen. Udover en forringet livskvalitet anslåes det at det koster samfundet mere end 1,8 milliarder kroner om året i produktionstab og sygefravær.

Ondt i ryggen er altså en massiv samfundsbyrde som mange af os bliver en del af på et tidspunkt i livet. Men hvorfor er det så disse rygproblemer opstår? Jo problemerne kan være mange og her i artiklen vil vi kort komme ind på hvad der kan være de hyppigste årsager. Du kan klikke videre her og læse udførligt om dine rygproblemer.

 

Manglende aktivit.

Mennekset er bygget til bevægelse. Tilbage i stenalderen var det de mest fornødne behov der skulle stilles. Det var mad, tag over hovedet og sikkerhed. Det betød at aktivitetsniveaut var markant højere end det er tilfældet hos os danskere i dag.

Dagligdagen i dagens Danmark er præget af meget stillesiddende arbejde foran computeren og når vi har fri smider mange af os foran fjernsynet på sofaen. Det betyder vores muskler ikke bliver trænet og lærer de skal være stærke for at kunne opretholde en pæn holdning. Manglende aktivitet er derfor en af de helt store syndere.

 

Arbejde foran en computer.

Mange af os tilbringer rigtig mange timer foran en computer. Der er også rigtig mange af os der ikke sidder som vi skal hvilket gør vi falder sammen og dette medfører smerter. Når du sidder foran computeren gælder det bl.a. om at:

  • Skifte postition hvert 15. min.
  • Ikke at falde forover
  • Ikke at løfte skuldrene op i nakken

På vores side kan du læse mange gode konkrete råd til den gode hjemmearbejdsplads.

 

En stærkere front end bagside.

Som tidligere nævnt er mange af os alt for inaktive i dagligdagen hvilket giver slappe muskler der ikke kan holde os oprejst. Når vi så endelig foretager os noget er mange af disse bevægelser nogle der foregår foran kroppen. Eks. når vi løfter indkøbsposerne, laver mad, gør rent eller løfter børnene fra a til b. Dette er alt sammen noget der træner front skulder og bryst. Hvis disse muskler bliver stærkere end bagkæden vil disse trække din kropsholdning fremover. Dette vil give spændinger på din bagkæde. En spændt muskel er ofte en muskle der gør ondt. En tommelfingerregel du kan bruge er den at, en spændt muskel er ofte en for svag muskel. Så har du en spændt muskel kan en af løsningerne være at træne den stærkere. Her kan det dog være en god ide at rådføre sig med en massør, fysioterapeu, kiropraktor eller en personlig træner.

Vi håber du kunne bruge disse 3 gængse årsager til ondt i ryggen til noget og at det kan hjælpe din egen ergonomi for en sund krop.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *