De fleste af os er på arbejde 8 timer om dagen 5 dage om ugen. Det er rigtig mange arbejdstimer vi bruger på vores arbejde, i løbet af vores liv. Derfor skal arbejdspladsen være et rart og behageligt sted at være. Det skal både være en god og hyggelig stemning. Dertil skal selve arbejdet udføres på ergonomisk vis, så det laver så lidt slitage på kroppen som muligt. Det gælder både om det er fysisk arbejde, eller et kontorarbejde hvor man sidder foran computeren det meste af dagen.

 

Skab en hyggelig atmosfære på kontoret

Der er mange måder hvorpå du kan skabe en hyggelig stemning på kontoret. Hvis du har dit eget faste skrivebord, kan du indrette det med nogle hyggelige ting. Det kan være alt fra planter til søde dekorationer. Hvis du elsker hjemmehygge, og selv har et hyggeligt hjem, kan du evt. få inspiration fra din egen indretning. Her kan du inddrage de hyggelige elementer du har i hjemmet, til kontoret. Det kan være du har en hyggelig lampe eller anden hyggebelysning. Alt hvad du forbinder med hygge kan i bund og grund bruges. Tag det med på arbejde og implementer det ved din arbejdsstation. Når dine kollegaer ser at du har indrettet dit skrivebord hyggeligt, vil du uden tvivl følge trop, og ligeledes bringe nogle hyggelige elementer til deres eget skrivebord. På den måde får i skabt en god hyggelig atmosfære på kontoret, og dermed også et mere behageligt arbejdsmiljø.

Udover at bringe hyggeligt ting til kontoret, er der også andre måder du kan skabe en hyggelig atmosfære på. Det kan være alt fra at lave varm kakao eller god kaffe, til at spise hyggeligt snacks. Deler du med dine kollegaer, bliver det kun endnu hyggeligere.

 

Få skabt en ergonomisk arbejdsplads

Hvis du arbejder på et kontor, og sidder ned det meste af din 8 timers arbejdsdag, er det vigtigt at du gør din arbejdsplads så ergonomisk som muligt. Du bør have en ergonomisk mus, et ergonomisk tastatur, og gerne et ergonomisk hæve-sænke-bord, som kan justeres i højden. På den måde kan du skifte arbejdsstilling, og du behøver ikke sidde ned hele dagen. Dertil er det vigtigt at have en ergonomisk stol, så den tid du sidder ned, også er i en sund stilling. En god ergonomisk stol har mulighed for både at indstille højden, såvel som vinklen på ryglænet. Dertil er det vigtigt at den giver ryggen den rette støtte.

Du vil helt sikkert ikke fortryde, at gøre en ekstra indsats for at gøre din arbejdsplads mere hyggelig og ergonomisk. Det kræver meget lidt, og er noget du vil blive glad for i lang tid fremover. Tag evt. snakken med din chef, hvis der f.eks. skal købes ergonomisk udstyr som stol, mus og bord.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *