Alle de ledende, internationale gigantvirksomheder ved det: Et flot, stilrent kontor med kvalitetsmøbler øger ganske enkelt produktiviteten – og det giver medarbejderne lyst til at bruge mere af deres tid og kreative energi i de skønne omgivelser. Gennemtænkt, moderne kontorindretning giver mentalt overskud og muligheden for at fokusere og helt og aldeles at lade sig opsluge af opgaver, man brænder for – og det kan mærkes, både på din virksomheds bundlinje og kundernes respons.

Vi har sammensat en guide til, hvordan du ved at investere i få, tidsløse kvalitetsmøbler kan komme godt på vej til dit moderne drømmekontor. Rådene er bestemt også relevante for dig, der f.eks. er freelancer i en enkeltmandsvirksomhed og mangler fokus i dit arbejdsliv, er begyndt at opleve rygproblemer – eller bare føler, at hjemmekontoret har brug for en makeover. Lige meget, hvad din situation er, så læs med nedenfor.

Find den rette kontorstol for din holdning

Du har nok hørt det før, men det rigtige forhold imellem din stol og dit skrivebord kan gøre en kæmpe forskel for dit fokus. Er dette forhold bare en lille smule off, kan det resultere i både skulder-, ryg- og nakkeproblemer, som kan være umådeligt besværlige at komme af med igen bagefter.

Er du typen, der så med det samme tænker, at ergonomi er lig med et farvel til flot design? Så kan du godt tro om igen. Er du villig til at bruge lidt mere end et par hundrede kroner på en IKEA-stol, findes der masser af stilrene modeller af kontorstole – hvis udseende læner sig op ad de designklassikere, du beundrer, og som kan tilpasses til at støtte præcis, hvor du har brug for det.

Herman Miller Aeron er f.eks. et sikkert valg: Deres kontorstole passer perfekt i de fleste kontorers æstetik, og du kan skræddersy den ned til mindste detalje, så den matcher din krop perfekt.

Hold kroppen i gang med et hæve-sænke-bord

Noget andet, man også kan gøre for at justere bord og stol til sin krops behov, er at investere i et hæve-sænke-bord. Det giver dig for det første mulighed for at have bordet i præcis den højde, der passer dig, når du sidder ned – og for det andet kan du også vælge at stå op og arbejde, hvis det passer dig bedre. Der er adskillige sundhedsfordele netop ved at stå op i hvert fald en del af arbejdsdagen, som du helt sikkert vil kunne mærke på kroppen efter et stykke tid.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *