En ergonomisk arbejdsstilling er essentiel for at undgå smerter, ømhed og skader fra kontorarbejde. Det gælder uanset om man arbejder i virksomhedens kontorfaciliteter eller hjemmefra. Hvis ikke ens arbejdsstation er indstillet korrekt, vil man med tiden få ondt i kroppen. Men hvis det allerede er tilfældet, og man rent faktisk har ondt i kroppen, f.eks. i ryggen, nakken, hænderne eller lænden, så er det vigtigt at man får behandlet dette, så man kan komme af med disse gener og ikke mindst undgå at de bliver bedre. Det er her at en god massør kommer ind i billedet.

 

Menneskekroppen er ikke bygget til at sidde så meget stille som vi gør, og da slet ikke til at sidde stille på en kontorstol en hel dag – dag ud og dag ind. Denne form for fysisk inaktivitet giver gener i kroppen der ofte kommer til udtryk i form af smerter, problemer med bindevæv og ømhed. Jo længere man går med det ubehandlet, jo værre kan disse gener blive, så det er som regel godt givet ud at få det behandlet så tidligt som muligt, samt efterfølgende at sikre gode arbejdsstillinger, så man undgår at generne vender tilbage.

 

Massage kommer i mange former

Der findes mange typer massage, der har forskellige fokusområder eller formål. Massage er ikke blot en luksus der giver velvære og afstresning, men er i høj grad også en behandlingsform til at behandle konkrete problematikker og smerter. Massage kan både være forbyggende og behandlende. Nogle af de typer massage der findes er:

  • Helkropsmassage
  • Fysiurgisk massage
  • Specialpædagogisk massage
  • Dybdegående massage
  • Zoneterapi
  • Japansk lifting
  • Graviditetsmassage
  • Børnemassage

 

Herudover findes der også massageformer med rødder i bestemte kulturer såsom Shiatsu massage, Svensk massage og Thai massage.

 

Sådan finder du en god massør

Når man gerne vil finde en massør, er det altafgørende for at få en god behandling, at man vælger en god massør. Men det kan være svært, da udvalget er enormt og meget forskelligt. Først og fremmest er det oplagt at finde massører i ens lokalområde, så hvis man eksempelvis bor i Lyngby, er det oplagt at finde en massør i Lyngby.

Derudover kan det anbefales at undersøge hvilke behandlingsformer som massageklinikken tilbyder og om de matcher dine behov. Har du konkrete smerter eller problematikker, er det bedst at vælge en der tilbyder behandling målrettet dette, fremfor blot wellness-massage. Herudover kan du også tjekke massageklinikkernes anmeldelser på deres hjemmeside og sociale medier, hvilket kan give et indblik i hvad deres andre klienter synes og om mange bliver ved med at komme igen (det er et godt tegn).

Du kan også overveje at lede efter en med en specialuddannelse indenfør massage, f.eks. en lægeeksamineret fysiurgisk massør, så du ved at der er tale om en veluddannet specialist.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *