Vil du gerne være sundere i byen Randers? Så får du her en række tips, som du forhåbentlig kan bruge.

Og ja, overskriften er god nok. Du behøver ikke kun være sund i byen Randers, men du har mulighed for det og her kommer de bedste tips til at leve et sundt og godt liv i Randers by.

 

De bedste sundhedsråd

 

Med Randers smukke natur, der løber gennem byen og både indebærer Gudenåen og Randers gjord, kan du komme ud på vandet og gå en masse lange turer. Få gået 10.000 skridt om dagen. Motion er rigtig godt og sundt for kredsløbet og forhindrer en dårlig kondition. Om du vil gå eller løbe en rute, er op til dig. Din kondition bliver bedre når du øger din puls, men selvfølgelig skal du mærke efter, for stress og skader er meget mere usundt. Forsøg at starte småt ud, hvis du er nybegynder, så start med 8000 måske og øg derefter.

 

Gå i de lokale supermarkeder og køb en masse frugter og grøntsager. Du skal have mindst 600 gram grønt og frugt om dagen. Derudover skal du også have en masse kostfibre, så smid også gerne noget rugbrød, fuldkornspasta, brune ris, quinoa, fuldkornspitabrød eller andet ned i kurven. På den måde sikrer du, at din fordøjelse fungerer som den skal og du vil være lettere mæt, end hvis du valgte de hvide udgaver. Køb også noget protein, som skal holde dig mæt og sund, det kan være kylling eller oksekød med 3-4 procent fedt, fisk, bønner og linser, ja noget der kan gøre du får nok protein og sidst men ikke mindst, så hiv også noget god olivenolie ned fra hylden og tag nogle avokadoer med i kurven, for så sikrer du dig også at du får nogle gode fedtstoffer som er essentielle for din krop.

 

Gå i din lokale helsekost og find ud af, hvilke vitaminer du måske skal supplere din kost med. Hvis du f.eks. ikke bryder dig om fisk, så køb nogle omega 3 piller, for det er rigtig godt for dit hjertes og hjerne funktion.

 

Husk din søvn. Selvom alle de ovenstående faktorer er enormt vigtige, er det lige så vigtigt at få sovet nok. Sørg for at gå tidligt i seng, helst kl. 22 og sov 7-9 timer, hvis det er muligt. Sov i et mørkt og ikke for varmt værelse og husk at lufte ud dagligt. Spis heller ikke alt for sent aftensmad, det kan også forstyrre din søvnkvalitet.

 

Det var fire råd til, hvordan du kan blive sundere – både ved at dyrke motion, spise rigtigt og få den rette søvn. Råd, som du kan bruge både i Randers – og i resten af landet.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *