Indretning er noget vi som udgangspunkt mest tænker over derhjemme og det samme med gulve. Men faktisk er det noget, vi burde tænke over mindst lige så meget på arbejdspladsen. For mange af os, er det jo der, vi tilbringer en stor del af vores vågne timer. Hvad hjælper det at have indrettet et skønt og fantastisk hjem, hvis du sidder otte timer på kontoret, hvor ingenting rigtig piller ud over kaffekoppen på bordet og hjulene knaser hen over gamle krummer i gulvtæppet hver gang du bevæger dig? Sådan skal det ikke være. Et godt kontor kommer med et rigtigt kontorgulv.

Hvad er et erhvervsgulv?

I teorien kan man jo have et hvilket som helst gulv på sit kontor, men i praksis er der gulve, der fungerer bedre end andre. Erhvervsgulve er tiltænkt ikke kun kontorer, men også andre arbejdspladser, hvor gulvet virkelig bliver brugt. Ofte bliver gulve på kontorer udsat for heftig trafik. Der bliver trillet kontorstole frem og tilbage, og der bliver gået de samme ruter hele tiden. Ofte bliver der spist i rummet, eller i hvert fald drukket rigtig meget kaffe og da også spildt et par kopper nu og da. Selv en god rengøringsordning er ikke nok til at redde gulvet fra et hårdt liv.

Erhvervsgulve er slidstærke gulve, der kan holde til det meste. Glem alt om gulvtæpper, der har brug for både hyppig rengøring og vedligehold i det miljø. Tænk i stedet noget slidstærkt som f.eks. epoxy, vinyl, polyurethan. Denne type gulve kan holde til meget mere og med hjælp fra professionelle kan de blive fantastisk flotte. Et nyt gulv kan planlægges og udføres på næsten ingen tid og mærkes fra dag et. Sammen med det nye gulv, kan du også få kigget på om akustikken i dit kontor er optimal, eller om der eventuelt skal installeres akustikpaneler eller en anden god løsning i samme omgang.

Glem ikke resten

Når gulvet er i orden, så glem endelig ikke resten af arbejdsmiljøet. Pas på kroppen med gode, ergonomiske stole, samt skærme og tastaturer, der er placeret korrekt. Sørg for det mentale og fysiske helbred med ordentligt arbejdslys og god ventilation i rummet. Et åbent vindue og gennemtræk et par gange om dagen gør underværker, selv om det virker som en lille ting. Og selv med dit nye, fantastiske gulv, så glem ikke den gode rengøringsordning. Et rent arbejdsmiljø er guld værd for næsten alle mennesker.

Kategorier: Artikler

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *